Årsboken

Omslagsfotograf:
Bertil Sterner, Falköpings FK

Årsbok 2017/2018 är klar!

Totalt 106 sidor med bilder i en blandning av färg och svartvitt i tryck av hög kvalitet - ingen reklam! Alla bilder är valda ur insänt bildmaterial.

Läs mer om årsboken och publicerade fotografer.
Julklapp/Gåva?
Årsboken kan ges som julklapp, tävlingspris eller som present till andra förtjänta inom och utom klubben. Till exempel fotoklubbens bildvisande gäster, kommunala bidragsgivare och andra vänner - även i utlandet. Texten är också på engelska och bilderna talar för sig själva.

Varför inte beställa fler exemplar? Årsboken kostar i år bara 120 kr + frakt. Generösa rabatter vid större beställningar. Läs mer via länken ovan.

Beställ extra exemplar av årsboken via mail.

Beställning
Vi har sedan årsbokens tillkomst haft ett system med liggande beställningar. I vårt formulär för rapportering av kontaktuppgifter för klubbar kan man ange hur många exemplar av årsboken man vill ha de kommande åren. När böckerna är klara - oftast i mitten av november - skickas böckerna till den av klubben anmälda postala adressen.

Kostnad
Årsbok 2017/2018 kostar 120 kr per styck exklusive frakt.

Tack vare stora liggande beställningar från klubbarna kunde vi trycka en större upplaga och därmed sänka styckpriset 2017. 120 kr per bok jämfört med 160 kr de närmast tidigare åren.

Generösa rabatter vid större beställningar:
5 - 9 st 110:-/st
10 - 14 st 100:-/st
15 - 19 st 95:-/st
20 - 24 st 90:-/st
25 - 29 st 85:-/st
30 - 34 st 80:-/st
35 - 49 st 75:-/st
50 och fler 70:-/st
Ändring av liggande beställning
Vill man ändra antalet böcker skickar man in en ny blankett med kontaktuppgifter eller skickar ett mail till expeditionen.


Sedan 1976 har 42 årsböcker framställts - en varje år. Böckerna speglar RSF-medlemmarnas fotografiska verksamhet under respektive år och är ett dokument för framtiden. Formatet 190x190 mm ger rättvisa åt bilderna och trycket har varit i svartvitt fram till 2005. Från Årsbok 2006 är ett stort antal sidor i färg och bilder som premierats vid RSFs utställningar och salonger finns också med. Allt arbete är ideellt, därav det låga priset.

Årsboken kan ges som en julklapp, tävlingspris och/eller en present till andra förtjänta inom klubben. Den kan användas till mycket och det är av många skäl viktigt att den sprids.

Årsboken är kanske den viktigaste dokumentationen av fotoklubbarnas verksamhet och bör naturligtvis finnas i alla klubbars bibliotek eller åtminstone nyttjas på något sätt. Målsättningen är att den skall innehålla så många bra bilder från så många klubbar som möjligt.