PSA Country Representative
"Mitt namn är Jan-Thomas Stake och jag är uppvuxen i Filipstad. Jag har alltid varit intresserad av fotografering och fick låna min första kamera av mina föräldrar när jag var runt 6 år. När jag blev äldre utvecklades också ett stort musikintresse och när jag var 14 så körde pappa mig på min första konsert (Status Quo i Örebro) med en pocketkamera insmugglad i bootsen. Det blev inte speciellt bra bilder, men det var mycket roligt.

När jag senare fick jobb i Kristinehamn så "lurades" jag med i Kristinehamns fotoklubb 1992. Där blev jag väl omhändertagen av bl.a. Mats-Arne Mattsson som också introducerade mig för det internationella deltagandet. Han skötte då Team KriFo, den internationella sektionen, som han skapat i klubben.

Jag skickade mina första bilder utomlands 1993 och turligt nog fick jag en bild antagen med en gång och jag var fast. Har tävlat mycket med goda framgångar sedan dess.

Jag har nu blivit utsedd att efterträda Mats-Arne Mattsson som Sveriges representant (Country rep, eller som det nu heter International Representative) mot PSA (Photograpic Society of America), vilket jag ska försöka sköta lika bra som Mats-Arne gjort genom åren.

Mina uppgifter kommer att vara en länk mellan PSA och medlemmar samt de som vill bli medlemmar. Hjälpa till med hur man blir medlem, hur man söker PSA* i olika kategorier (svart/vitt, dia, resebilder, natur...). Alla är välkomna med frågor så ska jag hjälpa till efter bästa förmåga och är det något jag är osäker på så tar jag reda på det."

Jan-Thomas Stake

Epost-adress: rainboww17(at)hotmail.com
Hemsida jtstake.se.
Telefonnummer: 0550-411033


Jan-Thomas Stake